FacebookPinterestInstagram

Jag heter Karin Bergdahl och bor med mina två döttrar, hund och katter i Göteborg. Jag leder målerikurser, hyr ut konst, målar tavlor, har utställningar, gör barnboksillustrationer samt målar BOF-dockor. 

Det jag främst vill förmedla med min konst är glädje och magi, stillhet och frid. Genom mina kurser vägleder jag dig att hitta din skaparkraft och glädje, att frigöra dig från prestationer och värderingar, förväntningar om att konst ska vara och se ut på ett visst sätt, att känna dig helt fri i ditt uttrycksätt. 

Min kärlek till konst har funnits hos mig ända sedan jag var stor nog att hålla i en pensel. Det är som ett grundläggande behov i mig att få utlopp för min kreativitet. Får jag inte det känns det som att jag sakta kvävs och förtvinar. Mitt favoritsätt är att måla, men kreativiteten kan lika gärna få utlopp i mitt pianospel och sång eller tårttillverkning.

Jag har i 17 år arbetat som socionom, något som varit både givande men också dränerande. Jag kom till en punkt i livet då jag behövde ställa om fokus, ta bort allt som tog energi och satsa på det som gav energi. Jag valde att säga upp mig från mitt arbete som kurator och istället satsa på konsten, ett beslut jag varje dag är tacksam och glad över att jag vågade fatta. Äntligen lyssnade jag på min inre röst, som så länge sökt min uppmärksamhet. Kanske är det då inte så konstigt att det som framträder på mina dukar har temat just glädje och magi, stillhet och frid.